Prövar lyckan.

Imorse när jag googlade runt på bloggar i hopp om att hitta nått nytt att följa så trillade jag in på denna tjejs blogg och där har jag hängt hela förmiddagen och plöjt sida efter sida :)
 
"Om du är ute efter barntips är den här bloggen The Place med stort P!! Utan att behöva följa med i min dagis-blöjbytar-gå till jobbet-vardag delar jag med mig av mina bästa tips bara till er :) Flera nya tips läggs ut varje dag! Och ni, glöm inte att kolla in alla tidigare 1000-tals tips också!"
 
Just nu har hon en tävling där man kan vinna ett valfritt MOLN bäddsett från Färg&Form och jag vet att jag inte är ensam om att älska denna populära serie så missa inte chansen du också. Tävlar gör du HÄR
Tävlingen pågår fram till den 1/2.
 
 
Lycka till,
själv håller jag tummar och tår för att vi ska få bädda ner lilla Fröet i dom grå sängkläderna i sommar :)

Frulle i världsklass

Scones med hallonsylt och en stor kopp te är enligt mig den överlägset bästa frukosten! Idag prövade jag att använda flytande margarin istället och det va hur bra som helst. Vanligtvis brukar jag dra mig för att göra scones eftersom jag hatar att bli kladdig men med flytande margarin blir smeten inte lika kladdig och mer lättarbetad. Hett tips alltså, flytande margarin :)





Idag mår jag snäppet bättre och hoppas jag nu är på väg åt rätt håll :)

Oh, holy shit!




Sjukstuga.

Jag är inne på min andra vecka med förkylning och den blir bara värre och värre. I dom här två veckorna har jag suttit och sovit utan resultat. Jag är så täppt i näsan att jag vaknar av att det ilar i tänderna för att jag andas med munnen hela natten. Försöker dricka lite för att inte torka ut helt men då måste jag bara springa på toa ännu oftare än vad jag gör. Ond cirkel!
Igår, 30 minuter innan affären stängde fick jag nog så jag åkte och köpte koksaltlösning i hopp om att få sova lite. Gick sådär.... Efter ett sprut i varje borre så började jag blöda för första gången i mitt liv och nu kommer det blod varje gång jag snyter mig och jag är tillbaka på ruta ett. Tjoohoo vad kul!! Dessutom är Stefan hemma och sjuk idag också...

Diinglisar

 
Två snuttefiltar från Teddykompaniets diinglisar är nu beställda till vårat lilla frö, happy mum2b :)
 
 

Namn.

Jag och Stefan har aldrig storbråkat, vi tycker ofta lika om det mesta och har samma värderingar om mycket men graviditeten har verkligen visat nya sidor hos både mig och S hihi. Hur komprimissar man med någon som alltid brukar tycka lika? Hur löser man saker och ting? t.ex det här med namn... Jag har massa namnförslag men S tvärvägrar alla. Vi har lyckats komma överens om ett tjejnamn men pojknamn är svårare. Där har vi helt olika stilar... tror jag iaf för S vägrar bara mina namn utan att komma med egna förslag. Han har i sitt huvud bestämt sig för ett namn som jag slängde ur mig i början av graviditeten och står nu fast i det men jag vill ha mer alternativ.
 
Tänk om det kommer en pojke som inte alls passar med det namnet och tycker jag verkligen om det till 100%?
Kommer jag tycka om det när pojken är 1 år? 10 år? 15år? Jag är kanske bara rädd för att bestämma mig redan? eller är det för att mitt favoritnamn vart ratat och jag då känner att det här namnet är ett andrahandsnamn för mig? Hur gör man? gaaah haha! Tjejnamn är enklare för där har jag bara ett namn och kan inte tänka mig nått annat namn i hela världen på vårat barn. Vilket jävla svammel, men lika grötigt som detta inlägg är det i mitt huvud just nu ;)
 
Cornelis, Franklin, Elliot, Henry och Milio är namn i min smak :)
 
 
 
Jakten på det perfekta namnet fortsätter...

Magen som försvann.





Mina tarmar måste vart jättesvullna för det här är vad som är kvar av magen. Plutte, men det kanske minskar risken att se ut som Fia Flodhäst i sommar. Fröet är iaf en vilding på morgonen när Stefan åkt till jobbet och sentsent på kvällarna när han somnat så än har pappan inte fått hälsa men det kommer nog i helgen. Galet mysigt är det iaf trots att jag är inne i en riktig sunkperiod och bara känner mig som ett vandrande lik. Jag behöver solen!

Busunge.



Ikväll har det varit livligt i magen. Kanske gillar bebis kvällsfikan lika mycket som jag :)

Falla fritt.

Idag när jag va ute på promenad med lillasyster så stannade vi till på en åker och kasta boll med hennes lånehund så va jag med om nått läskigt. Helt plötsligt så kände jag mig jätteyr trots att jag bara stod helt stilla. Sen svartna det bara mer och mer medans illamåendet sköljde över mig. Va tvungen att sätta mig ner i snön innan jag hade fallit ner istället... efter ett par minuter börja jag komma tillbaka igen. Har aldrig svimmat i mitt liv så det va en läskig upplevelse.

Överansträngde jag mig med den lilla promenaden eller vad hände? Är det vanligt vid graviditet? Jag hade ätit och druckit bra och mådde prima. Hoppas det va en engångs grej!

BM & RUL.

 Idag va det dags för både ett besök hos barnmorskan och ett rutinultraljud och som jag längtat!
Jag älskar min barnmorska, hon är så himla go och lätt att prata med och hon som gjorde ultraljudet va lika härlig hon. Stundvis skratta jag så mycket att hon inte fick fram någon bild :)
 
Eftersom vi inte bestämt om vi vill veta vem som bor i min mage så skrev hon ner det på ett litet kort och la i ett kuvert som hon klista igen så nu står det här i bokhyllan. Får se när nyfikenheten blir för stor eller om vi lyckas hålla oss till i Juni. Allt såg jättebra ut och Fröet va relativt lugn men ville inte riktigt va med på kort först innan jag fick lägga mig på sidan och skaka om lite. Mamman vs Fröet 1-0 ;) Vilken magisk stund det är att få se sin lilla bebis där på skärmen, inget man kunde föreställa sig innan. Tänk att i sommar ses vi :)
 
 
 

Tävling.

Titta vad jag hitta! Har googlat som en took bra länge efter en sån här produkt. En sådan skulle passa perfekt till våran Stokke här hemma och vårat bord skulle vara evigt tacksamt :) Jag valde att tävla om en i transparant färg så kan man om man vill även sätta personliga foton, tyg eller bilder på undersidan om man skulle vilja :)
 
 
Jag tävlar om en Playtray hos Agnes.
Va med och tävla här du också!

Mia på Grötö

Ligger och myser i soffan med bebisbuff och te. Invänta seriestarten av Mia på Grötö. Tycker om Mia både som komiker och så verkar hon va så härlig och äkta även privat så jag ser verkligen fram emot en timme med henne och andra svenska kändisar varje onsdag kl 21.00. Ikväll kommer en storfavorit dit, Anders Bagge och så kommer Tilde de Paula och Peter Jöback. Trevlig lill-lördag på er!
 
 
Dessutom är hon ju så grymt vacker!

En händig karl är bra att ha.

När jag för någon vecka sen skulle plocka ner julstjärnan från vardagsrumsfönstret så ställde jag köksstegen under, klättra upp, haka loss stjärnan och skulle till att kliva ner. Men på den sidan av pallen jag tänkte gå ner på fanns det inga trappsteg så jag for bakåt och landade på bordet. Jag klara mig fint men bordet gick i kras. Tur i oruren att jag plockat bort alla ljuslycktor och annat skit där på för att jag skulle rengörsa bordet annars hade det nog inte vart lika skönt att lända där. Så igår tog Stefan tag i problemet och efter hans jobb, mötte jag upp honom på firman och så svetsade han till en bordsgrund bara sådär för att han är så duktig och så silikona vi dit gamla bordets avlastningsskiva som bordsskiva och jag är så nöjd nöjd nöjd. Det blev precis som jag tänkt om något lite högt men eftersom dom flesta middagarna och datastunderna sker i vardagsrummet så passade det våra behov fin fint :)
 
 

Kramat sista dropparna ur rean.

Shoppade lite till Fröet idag bland annat, fick en hel del saker med mig hem för ingen peng alls men bebiskläder på rea va inte mycket att hurra för. Blev en body från Cubus och ett par enligt mig jättetuffa byxor från Åhlens. Synd bara att det är svårt att få en riktigt bra bild på färgerna med en sketen mobilkamera :) Och så kunde jag ju inte låta bli att roffa åt mig ett par mattsvarta bebisrayban. Köpte såna till Belindas Frans när han va minikotte och dom användes flitigt så kom inte och säg att det är ett onödigt köp, bebisar har också känsliga ögon :)
 

V.19

Med stormsteg har vi tagit oss enda till vecka 19 (18+1).
I fredags när jag satt på arbetsförmdlingen av alla ställen så fick jag det bekräftat. 2 karatesparkar på vänster sida av magen, japp det bor verkligen någon där inne. Sen va det lungt över helgen, lite fladder nån gång då och då men så igår imorse kom det otvivelaktiga buffar från insidan och sen dess har jag känt av Fröet stundvis sen dess men mest innan läggdags och på morgonen. Jättemysigt och jättenaturligt. Innan man blev gravid kunde man inte föreställa sig hur det skulle kännas, att nått som man då tyckte kändes onaturligt kan kännas så naturligt. Jag börjar kanske växa in i det här mer än vad jag trott :) Magens storlek är den samma som den har vart dagtid under flera veckors tid men skillnaden är att den nu är lite fastare känns inte lika svullen längre så på dom tidigare bilderna va det nog mest tarmar, minst bebis. Nu är ju bebis trots allt ca 20 cm lång allt som allt (jisses!) Men när jag ligger ner så försvinner mycket av magen och kvar blir bara den riktiga lilla bebisbulan som inte är så liten längre :)
 
Imorgon är det dags för rutin ultraljudet, då får vi se om vi tar reda på vad vi väntar!
(trots alla högljudda protester från familjen ;) )
 

Nostalgi

Kvällsgottis med Stefan och hans lillebror Jesper som sover här i natt. 3e kvällen i rad vi delar på ett par askar. Underskattat men också lite för farligt gott!




En dröm...

Varje natt i ca 2 månader har jag drömt mardrömmar. Den ena hemskare än den andra och ibland två per natt. Det vart otroligt stressande och jag vaknar oftast och känner mig totalt mörbultad, ledsen och med en klump i magen som kan hålla i sig hela dagen men i natt drömde jag en något mildare dröm. Fortfarande väldigt skruvad och besvärlig men jag drömde att vi fick en frisk liten flicka. Jag har drömt många gånger i mitt liv om att jag fått barn men det har alltid vart nått som inte stämmer. Barnet har vart sjukt, vart en räka eller så har jag tappat bort det innan jag ens sätt barnet och andra skumma saker så det här va stort! :) En bebis.

dagens lyckade misstag.

Klickade mig in på Oii design nu ikväll och det finns farligt mycket fint där till barn och bebisar. Man kan lätt bli ruinerad. Kika in vettja om du har råd! ;)
 
 
 
 
    
 
En yttepytte del av allt fint som finns där :)

 
 

Fyndat.

Idag fick Fröet två par minishorts från Lindex realisationsnurra. En guldpeng styck fick jag ge och det tyckte jag allt att dom va värda. Passar nog en Junibebis och om inte så är inga pengar förlorade :)




Fredagsmys?

Idag hade jag min sista skoldag men eftersom det krockade med en miniutbildning på mitt nya jobb så hann jag inte vara med men lagom tills jag va klar ringde min klasskompis Linda och berättade att hela klassen skulle äta lunch på Fika tillsammans så jag fick ett en trevlig skolaavslutning iaf :)

Hämta hem sambon kl 1, somnade i soffan mellan 2-5, köpte hem pizza, åt och sen va det sambons tur att somna... Så nu ligger jag i sängen och kollar på en löjligt förutsägbar men lättsam film på 3an och inväntar nästa dag och hoppas på mer energi då. God natt alla tacosätande fredagsmysare :)




Vecka 18 (17+1)

Nu har vi hunnit in i vecka 18 redan! Och hur ser magen ut då? vilken mage? den är ju borta. putsväck. Den har sjunkit ihop så pass mycket att jag åter igen kan dölja graviditeten och det kunde jag ju inte ens i vecka 10! Antar att det är alla tarmar som skärpt till sig. Skönt det iofs...

Igår tog jag mig ner på stan och skrev ut UL bilderna från v.15 på Fröet. Kändes stort att sitta där med riktiga bilder i handen än bara några kort i mobilen. Eftersom man bara får bild utskrivna vid rutinultraljud här så fick vi bara ta kort på barnmorskans skärm.

Med hem igår följde även ett set med body, byxor och mössa med hem från H&M. Mys!





Vart får bebis plats?

På morgonen kan man ha jättestor bula på magen, sen går man och kissar och bulan försvinner. Så mycket kiss kan man ju inte ha i sig... bebis måste ha ett riktigt bra gömställe där inne.




Pjuuu...

Nu har jag googlat runt på barnvagnar i flera timmar så nu har jag tröttnat på vagnar haha!
Jag har alltid tyckt vagnar vart intressant. Killar gillar bilar, jag gillar barnvagnar så jag ser det här som ett stoooort beslut att ta. Vilken jäkla djungel det är! Begagnad eller ny spelar ingen roll. Bara det är den modell jag vill ha.
 
Topp 3 för tillfället.
 
1. Tako Laret
2. Trille Viper 4S
3. Brio Smile
 
Tur jag har cirkus 4 månader på mig...

Du är det finaste jag mött.

2010 Blev du och jag, vi.
2011 Blev vi sambos.
2012 Lovade vi oss.
2013 Ska vi bli föräldrar till Fröet.
 
Jag vill alltid vara din, älskade Hjärter S.

Bulan och Jag.

Tänk att där inne ligger Fröet och växer sig stark. 
Nu är det alltså året som vi ska bli föräldrar på, 2013. Mäktigt!
 
 





RSS 2.0