En clean start för världen.




Vår på landet.




I lördags åkte vi ut till svärisarna tillsammans med Pappa och Willebror. Det busades med hundarna, lektes i lekstugan, mystes med hästarna, bilarna tvättades och dammsögs, fikade, grillade, kollade film och bara hade en allmänt superbra vårdag ute på landet. Älskar att det alltid är minst 10 pers runt matbordet där ute.

Blir alltid så fruktansvärt trött när jag är där ute och orkar mest göra ingenting men har kommit fram till att det är för att jag trivs så mycket där. Blir avslappnad i både kropp och knopp, jätteskönt.

Loppistisdag.

Enligt min väderapp så är det redan +10 grader ute och klockan slår snart 7, insane och underbart.

Idag kommer Natalie hit för en loppisrunda så vi hoppas på mycket fina fynd. Kul med positiv respons ang stolarna både här och av folk jag pratat med. Tror nog jag ska pröva och blir det inte bra så är det bara att göra om :)

Godmorgon

Kan man?



Ska klä om köksstolarna men hittar inget roligt tyg men hittade massa roliga kökshandduker. Om dom är lite grövre i tyget, tror ni man kan ha dom istället? Och ha olika på stolarna. I mitt huvud är det fint iaf, hur ser det ut i erat? Vi har vit som grund i köket med detaljer av rosa, ljusgrönt, turkost...

Borsta bort.



Nu är det vår här på vår gård, solen den skiner hoppfallerallalaa.

Gruset är väck och jag ska strax ta mig ut på en cykeltur till affären i det underbara vädret.
T.o.m slänga soporna blr roligare när jag får gå på grusfri mark och ha solen värmandes mot kinderna.
Njut nu för man vet aldrig när det snöar igen ;)

Morot

man måste ha tydliga mål, även med små saker. att belöna sig själv när man klarat något är ypperligt för att hallå igång motivationen. Så nu gäller det. Jag ska städa här hemma inför kvällens finbesök och om jag är klar så får jag kolla på Våra bästa år som börjar tjugo över tio ;)

Laxigt middagstips.



Åt precis den godaste vardagsmaten jag vet. Eftersom min sambo är blyg för mat som inte är klassisk husmanskost så fick jag gör den till mig själv men det gör inget för det är så simpelt. Alltså perfekt även om man bor själv.

- En stycke tinad laxfile i folie och ös på med feta, oliver och soltorkade tomater.
- In i ungen typ 15 minuter.
- Servera med en kall sås gjord på turkisk yogurt och krydda efter tycke.
Själv använde jag bara en sweet chili krydda och lite salt.

Vart "pastamätt" fast med gott samvete :)

Spread your wings and fly away



Hur underbart är det inte, detta underbara d-vitamin som marsmånad skämmer bort oss med?
Alla är piggare och gladare och dagarna känns längre. Klockan är redan 18.00 men ute är det fortfarande ljust.
Imorgon kommer Linda och Billy över på fredagsmys, can't wait!

Titta vad hon gjorde...





Hon kaklade!
Inte hela väggen själv men ungefär halva och det ser ju bra ut skulle jag vilja påstå. Det blir nog en fullfjädrad plattsättare av mig också en vacker dag ska ni se :)

Fryslort.

Sitter och såsar runt på olika hemsidor och letar inspiration till både det ena och det andra. Fryser dock nått så galet mycket. Har två collagetröjor på mig och mössa men ändå så knottras armar och ben.

Har spenderat några timmar på dagen med Linda och Billy. Superskönt att komma ut i solen och även kika runt lite på alla vårnyheter i butikerna. Men vi var duktiga, inte en enda påse hade vi med oss när det va dags att hämta Billy från dagis. Vilket äventyr det kan vara för en 2åring att ta sig från plats A till B. Finns mycket att titta och känna på. Charmig ålder det där :)


Over and out, kilar ner i sängen och inväntar lite Grey's istället.

Ofrivilligt ledig.



Det va tungt att kliva upp imorse när klockan ringde (tjöt) men jag staplade mig upp och ut till jobbet, väl där berättar dom att min handledare ska till Tranås och jobba idag med en annan kollega så jag har studiedag idag.

Jahapp.. bara att packa ihop sina saker igen och rulla hem. Nu har jag precis käkat lite frukost, turkisk yogurt med hallon och funlight, gottis. Blir till och tvätta lite istället vilket kanske inte är jätte inspirerande med någon måste ju göra det också. En PW på eftermiddagen kanske? Man ska inte lova för mycket...

21.11



Ikväll får fatet agera lördagsgodisfat :)

Hotellfrukost hos Mamma.

Idag va Jag, S, storalillasyster med pojkvän bjuda hem till mamma på hotellfrukost och melodikrysset.
Hur lyxigt och mysigt som helst, det där hade hon verkligen gjort bra. Vi stod oss bra länge på den frukosten.
Sen gick vi tillsammans till Nyköpingsbomässa som är i helgen, tyvärr va den inte alls lika awesome som förra året men det är kul att gå runt att titta och inspireras. Mamma och Pappa köpte ett fint glasfat till mig. Har inte riktigt bestämt vad jag ska ha på det än men det är så fint som det är så det gör inget.

Hemma igen så började vi rensa och om organisera i alla dessa skåp vi har här hemma, konstigt nog så känns det som att varje gång man rensar så blir dett ett par tre fyra påsar skräp. Varför kastade man inte det förra gången?





Lovad.

Att det kan pirra så mycket i kroppen, ni annar inte vilken obeskrivlig känsla som sköljer över mig när jag tittar upp i högra hörnet i bloggen. Jag... lovad.. med mitt fina hjärter S.. vilken lycka.




Det ska va gött å leva, annars kan det kvitta.

Kastade mig upp på gröna faran strax innan 10 imorse för att möta upp Linda på stan, vi skulle hem till henne och äta frukost/brunch. Kom hem 21.30. Blev även middag, fredagsmys och timmar i soffan och bara pladdra om allt som finns att pladdra om. Vilken härlig människa det där. En fredag när den är som bäst.

Nu har jag gottat ner mer i sängen (eller a, det gjorde jag så fort jag kom hem) tillsammans med laptopen, kvällens gottispåse och obligatoriska juicen. S är på bio med Boysen så jag passar på att äta i sängen, ajabaja! :)


ROOM and serve.

Har spenderat hela morgonen HÄR inne (kategori DIY). Så mycket fint man kan göra, det klirar nått förbaskat i fingrarna och jag vill låsa in mig själv i en källare och DIY'a tills fingrarna blöder. Inspiration.




Hallonplatta

På företaget bjöds det på hallongrottor idag. Jag tog en men kom snabbt på att köpta hallongrottor inte är så nice, alldeles för lite sylt. När jag kom hem bestämde jag mig för att pröva baka egna men som vanligt så har jag för bråttom när jag ska göra saker så det vart bara pannkaka av det. Nästan bokstavligen..



Nog för att det aldrig brukar se ut som i böckerna men det här tar många rekord.


Fogat och så liksom.



Hur underbar känsla som helst, att komma hem och känna sig trött och skitig.
Idag har det hänt lite mer på jobbet, vi har färdigställt ett badrum och jag
fick bl.a foga ena väggen, kuul!

När jag sitter där på stegen och kollar när min handledare jobbar kan jag inte låta bli att drömma om den dagen jag får vara självständig inom yrket. Ha min egna vektyg och göra ett helt badrum själv. Känns verkligen rätt det här!

tisdagen den 13e mars 2012

kommer jag svara när folk om 20 år frågar när jag började min plattsättarkarriär!

Idag var första dagen som plattsättarlärling och det har gått bra, jag hade dock hoppats på att jobba järnet men dom dagarna kommer väl också antar jag :) När jag kom hem idag så va jag så pass pigg att vi t.om orkade möblera om i sovrummet. Total förbättring!

På fredagar har vi skola men teorin har inte dragit igång än så på fredag har jag bestämt frukostdate med Linda.
Scones och te, mysig start på helgen. Älskar att ha något att se fram emot.

Nu ska jag se klart på DW innan det är dags att sluta mina blå för en ny tidig morgon.

Tidsoptimist.

Kl 7 Klev jag upp imorse, jag har tvättat 4 maskiner och så har jag gjort.. inte mycket.
Jag sitter framför datan i mina tvättdagskläder fortfarande. Nu måste jag lägga på ett kol.
Ska springa ner en sista gång till tvättstugan och hämta upp tvätten, fixa mig själv för att
sen ta mig ner på stan för en lunchdate med Linda.



Trodde morgonen kaffe och proviva skulle kicka igång mig med det funkar tydligen inte på fredagar.

P.S Har köpt en ny kopp. Har ännu inte vågat berätta för min sambo för han hatar alla mina udda muggar/koppar så igår när jag köpt den så gömde jag den i garderoben. Man måste ju köpa en för att se om dom är goda att dricka ur och där med värda att köpa fler av. Den här koppen får klart godkänt på kaffe testet, får se hur det är det med te't.

Trevlig helg!

Mälaren




Lämnade in fyra banankartonger krimkrams till en loppis igår och så va jag förstås tvungen att gå en runda
själv. Kom hem med massa sjökort för ynkliga tolv kronor som låg tänkte göra något kul med :) ff. 






Finn ett rätt!



Efter 2 år har jag äntligen fixat två prickar till mitt Ä.
Närjag köpte det på en mässa så fattades dem och inte fören nu har jag
alltså tagit tag i det. Nu slipper alla fråga vad Karlek är. Hmf... 





RSS 2.0