Dagen före sista dagen.

Om cirkus 1 timme ska vi bege oss mot affären, jag och nyårsgänget, för att inhandla maten inför imorgon.
Raketer och rostbiffen väntar redan här hemma. Ska bli så mysigt att för tredje året i rad få fira in året med våra fina vänner. Jag hoppas vi startat en tradition som kommer vara med oss länge även när gruppen utökas med minimänniskor lika oss själva. I år är det jag som får skåla i hallonsoda, undra vem som är näst :)
 
Idag ska granen få hoppa från ballkongen också, bäst att kasta ut den innan den börjar barra allt för mycket eller innan någon välter våran smått gigantiska gran efter en nyårsskål för mycket ;)
 
Gott nytt år och smäll lungt imorgon!
 
 
 
 

Första stora.

Igår köpte vi första stora saken till bebis.
Ett Brio primo babyskydd med bas. Jag hade bestämt mig för längesen att det va just det märket och modell som jag ville ha då den ska vara lättast och passar på vagnen jag vill ha sen. Det där med hur säker den är har jag inte ens rotat runt i för att jag vet att alla dom stora märkena har säkra babyskydd så nu har jag bara gått efter egen smak :)
 
Lite tidigt kan tyckas men när jag sprang på denna begnagnad, hel, ren och okrockad för 500 kr så kändes det bara dumt att vänta så igår när jag va i Eskilstuna så hämtade jag hem den helt enkelt och det känns jättebra.
Lite märklig känsla när jag åkte runt i den lånade kombin med ett babyskydd på sätet brevid. Tänk att där ska våran bebis ligga om si sådär 6 månader. Längtar!
 

Styrd av tekniken.

Min mobil hamnade olyckligtvis på en liten avstickare till Stockholm och med alla dessa röda dagar så har posten inte kunnat få hem den än. Jag känner mig oerhört låst. Det är ju nästan läskigt hur beroende man är av sin lilla minidata.

Idag tror jag att jag kände första buffen från magen och jisses vad det pirrade till i hela kroppen då. Som jag längtat efter ett litet tecken på att det faktiskt bor någon där.
Denna vecka har jag även blivit så otroligt nyfiken på om det är en liten pojke eller flicka som gottar sig där inne.
S syster fick den 28e december en liten flicka, vårt barns 3e kusin och bästis N fick reda på att hon och hennes sambo mest troligt ska få en pojke i Maj och då blir jag så nyfiken vad vi ska få!
Vi (jag) har bestämt att vi inte ska kolla upp det i förväg men nu är jag bra velig och jag vet att Stefan skulle inte vara svår att övertala :)

Mardrömmar.

Varenda eviga natt vaknar jag av en eller flera mardrömmar och kan inte somna om. Tydligen väldigt vanligt när man är gravid men ingen verkar veta varför? Man är ju helt slut i kropp och själ när det är dags att kliva upp. Kroppen väger bly och så fort man blundar så ser man bilder. Hemskt, man blir så påverkad för resten av dagen.

Någon som har nått tips? ;)

18 December 2012

Det va en bebis där!
En liten på 45g som gäspa, vinka och sprattla för fullt. Allt såg bra ut och vi fick tid för RUL i januari.

Jag är så lättad och lycklig. Äntligen kan jag börja njuta av graviditeten.

Både jag och Stefan va väldigt tysta där inne i rummet. Det är så mäktigt, häftigt och tar andan ifrån en. Hon som undersökte oss va hur trevlig som helst och pratade på, visade och skrattade :)

Jag kommer tyvärr inte lägga ut en bild från ultraljudet då vi går kommit överens om att vi tycker det är för privat. Vill man se så kan man se till att träffa oss istället :)

puss och kram

0 days left.

Dagen är kommen. Det är dags för ett första ultraljudet och nu har verkligen alla tankar kommit ifatt mig.

Tänk om det inte finns en bebis? tänk om den inte lever? Om den är väldigt sjuk?

Alla säger att jag inte ska tänka så, att jag ska njuta av tiden och tillåta mig att vara lycklig men om man inte är mig och har mina tankar så vet man inte hur jag känner. Jag kan bara inte.





Klockan 2 vet jag. Innan dess är jag ett vrak idag. Hör av mig efter...

Pirr i magen.

Idag har det gått 100 dagar av 280 och imorgon ska vi hälsa lite på Fröet, can't wait!




1 vecka.

Nästa tisdag, alltså om en vecka får vi äntligen en liten titt på Fröet.
Jag undrar hur du har det och hur stor du hunnit bli? lika förväntansfull som livrädd.







Vild gissning.

min magkänsla (höhö) säger mig att vi kommer få en pojke den 21a juni och han kommer vara 50cm lång och väga 3500gr.

Den 6e oktober skulle vi precis åka hem från svärfar i Bettna. Jag stod ute vid bilen, kollade upp mot himlen och alla dess vackra stjärnor när en av dom plötsligt faller. Det pirrar till i magen, jag sluter ögonen och önskar i tystnad att vi snart ska få ett plus på stickan. Tänk om jag vetat då att fröet redan börjat gro sig starkt. 9 dagar senare plussade vi.

2a advent & vecka 14.

Godmorgon.
Idag är det, som rubriken säger, 2a advent och vi kliver in i v.14 här.

Dagen bjuder jobb mellan 12-16 och det är julpyssel som står på schemat.



Ha en utomordentlig söndag nu, alla ni mysmongon där ute :)



Dagens outfit.

och morgondagens också faktiskt :)




Lördagen den 8 december.

Idag blir det tomtenissajobb på stan. Vi har ett bord nere i Nyckeln fullt med julklappstips :)



Long time, no see...

Här kanske jag förväntas skriva om allt som hänt sen sist, sen i påskas men det har inte hänt jättemycket iaf så skulle inte bli så roligt inlägg. Först va det vår, sen sommar, sen höst och nu är det vinter och vi blickar framåt istället för bakåt.

Sitter just nu på bussen till skolan, näst sista lektionen innan jag är klar med min plattsättarutbildning, yey!

Ajuste, så väntar jag barn med mitt Hjärter S också. I Juni om det går rätt till och igår upplevde jag mina första foglossningar.... tror jag... inte jättelätt att veta när man gör nått för första gången.

Happy Friday!





RSS 2.0