Badrummet




Tänk vad man kan göra med små medel. Vårat badrummet är allt annat än nyrenoverat och rymligt men nu känns det iaf lite finare och den vita höga hyllan har jag byggt och målat själv eftersom jag inte hittade någon möbel med mått som passade våra begränsade ytor.

Får det lov att vara en karamell?



Man kan ha sina favoritkarameller i burkarna så känns det sådär härligt gammalmodigt. Som något man hittar hos sina mor och far föräldrar och på något vrickat vis så blir karamellerna extra goda i en fin glasburk.

Innan dagen startar.

Sambon sover än så jag passar på att dricka en kopp kaffe och skriva inköpslista i tystnaden. Den där stunden innan dagen riktigt går igång är something special som jag älskar att ta vara på. Grannen vägg i vägg fyller år idag, jag hör hemtjänsten sjunga. Hon verkar så ensam, kanske jag skulle skriva ett litet grattis på en lapp och lägga i brevlådan och hoppas det gör hennes dag aningen bättre?

idag blir det att träffa lillebror en stund på dagen och ikväll kommer svägerskan m sambo ner från storstaden så då tänkte vi äta Tacos med vänner. Mina helger ser betydligt annorlunda ut nu jämfört med för 2 år sedan men det är såhär jag trivs bäst!

Havets härligheter




Dagens lunch och middag blev idag Pasta med havetshärligheter i vitvinssås.

Du behöver:

Valfria pasta
Musslor
Bläckfisk
Crabsticks (jag köpte en fryst marina mix på citygross för 39 kr)
Räkor
Vitvinssås (blå band använde jag men man kan såklart göra egen)

Du gör såhär:

Koka pastan
Gör såsen efter paketets anvisningarna
Blanda ner havsdjuren i såsen och koka upp såsen igen
Blanda ihop pastan och såsen och servera.

svingod lunch på 10 minuter!



Chokladbollar.



I burkarna kan man t.ex ha havregryn. Tänk att det kan kännas så mycket roligare att baka om man bakar i fina bunkar och har ingridienserna i fina glasburkar. Ibland behöver själen inte mycket..

Linda & Liam.

Idag har jag haft Liam, S's systerson hos mig hela dagen.
Vi har trallat omkrig på stan mest hela dan, lunchade på glammiga Donken, Liam fick en ny mössa och jag själv fick med en hållare till disktrasan. Vi skulle gå och mata ankorna men på vägen dit bestämde sig Liam för att det va ett ypperligt tillfälle för en tupplur så jag rattade vagnen in mot stan igen. Titta på lite smått och bara njöt av att ha med mig lilla kotten.


Glasburkar tillverkade mellan 1863-1978.



I lördags kom jag hem med en gäng gamla konservburkar i glas från loppisen och idag var jag där och roffade åt mig ett gäng till. Dom är så fina till precis allt. Vad jag har i mina får ni se sen :)


Godmorgon världen.

Upp och hoppa, idag är en ny dag!
Om en och en halv timme kommer mamman hit så vi kan jobba m företaget. Vi har satt tydliga mål för dagen och tänker inte sluta fören vi har färdigställt dom. Riktigt peppad idag, efter en kopp kaffe hoppas jag bli ännu mer motiverad. heja heja.

Dyrbart



Hämtade bärfisen på dagis idag, han hade pratat om mig hela dagen och skrytigt om att jag skulle hämta. Sånt blir man varm och lycklig djupt inne i själen utav. Väl hemma hos oss lekte vi med bilar och tog oss en eftermiddagsfika. Mysigt med lite egen kvalitetstid med brorsan. Har hämtat hem en tripp trapp stol idag också så alla småknattar som äter här titt som tätt också kan se vad som serveras på tallriken. William va först ut att prova och stolen fick mycket väl godkänt.

Runt halv sju trillade resten av klanen in här och jag fick äran att utfodra hela bunten. Notis, måste skaffa större kastrull för stunder som denna. Familjen är verkligen det finaste man har.

Ricinolja för håret del 2.



La aldrig upp en bild den 11e som jag lovade men det va för att det va precis omöjligt att få med på bild att håret växt. Men växt har det.. Kanske inga otroliga längder men mer än vanligt på 2 veckor trots att jag fuskat lite, för att kladda med oljan 3 ggr i veckan är ingen höjdare och det blir ungefär varje gång jag tvättar håret då och man har inte alltid den tiden heller. Återkommer den 28e med en bild. Då har det gått en månad.

Söndag, tulpanens dag, guds vilodag.

Haft en trevlig söndag.
Sovmorgon, besök hos S morfar, hämtat byggmaterial till morgondagens projekt, film och helgmat med sambon. Alldeles lagom avslut på en härlig helg. Just idag är det Tulpanens dag och så vårat bord stod såklart en bukett vita sådana.



Älskar vita tulpaner. Vackra och stilrena.

mobilblogga?

Ja, jag testar väl...




Kan man få för många?

Hittade en sådan där som man ska kyla drycker i egentligen men det fungerade finfint som ljuslycka, dagens fråga är Kan man få för många? Jag vågar inte ens räkna mina för svaret skulle kunna jämföras Carries skosamling känns det som. Idag är jag på plockhumör så jag ska sätta igång och ändra runt lite på saker här.



Hittade 3 andra ting som jag inte bestämt vart dom ska stå och vad jag ska ha dom till, därav plockhumöret så jag kan hitta en given plats.

Alldeles alldeles... underbar?



Köper alltid på mig lite nya julsaker på rean som får vänta tills nästa år, billigt, bra och man blir minst lika glas för sakerna nästa år när man hunnit glömma bort att man ens köpt dom. Iår blev det en adventsstjärna för ynka 25 riksdaler. Har sneglat på den sen den va en nyhet men har inte kunnat bestämma mig för om jag tycker den är vacker eller hiskeligt ful men för 25 kr så va det himla vacker :) Har kommit på mig själv med att handla nästan alla mina julsaker från Indiska. Om den är hel, ren och hur den lyser får vi ta reda på om ca 10 månader.

Nu väntar en sväng på stans bästa second hans butik, kanske blir det ett fynd? Den som lever (kikar in) får se!

Så mycket bättre.

Blev inte riktigt som jag tänkt mig igår. Skulle åka till mamma och hämta min cykel men slutade med att vi satte upp tavlor, en hylla och lite annat sen vidare ner till butiken Så mycket bättre här i Nyköping på öster för att bygga lite inredning. Om ni besöker Nyköping så är det ett måste att titta in om ni gillar inredning. Man blir svag i knänen av allt fint som finns att fynda till otroliga priser.



Smygtitt på en liten del, kassa delen. Lyckades inte fånga känslan riktigt men det kändes väldigt
Pippi Långstrump i godisbutiken, urmysigt.

4 nyanser av grått utanför mitt fönster.

Här sitter jag.. Pysslar lite med Mammas företag, dricker kaffe (hör och häpna), rensar mobilens minneskort, sorterar och raderar. Känner mig nästan lite viktig idag. Mailar om hemligheter för ni vet väl att alla bloggare måste ha hemligheter. Peppar inför morgondagens möte ang ev utbildning och senare idag ska jag ner till ett av mina jobb och kräva ut min lön, denna gång ska jag ta med mig Pappan så att jag inte blir överkörd som så många gånger förr, nu får det vara nog! Heja mig idag helt enkelt.

Overloaded

Mina inspirationsmappar håller på att svämma över med så mycket fint. Är nog dags att börja plöja igenom mapparna och förverkliga ideérna. Viljan finns!


Om jag fick bestämma.

Hittade helt fantastiskt fina muggar på Ica Maxi av alla ställen. S sa vid ett tillfälle att han va trött på alla dessa 75 olika muggarna (å jag som har rensat!) så han sa att jag fick bestämma mig för en sort och så tjongar vi alla andra. Undra om han menade att jag fick fria händer att välja en helt ny sort? Joo, så måste det ju va? ;)  Jag vet att ett krav är att dom inte ska vara vita på innansidan eftersom dom blir så sunkiga efter 2 koppar löfbergs och det kan jag hålla med om.



Perfekt storlek, varken för små eller gigantiska. Färgade på innansidan och snyggt slitna.
En mugg går loss för ynka 19.00 kr, visst borde jag slå till på ett gäng?

Hårt holda tyglar på Indiska.

Efter dagen fläng och flax landade jag hemma, ett doftljus och ett stycke ljusglas från Indiska rikare.
Förra doften Soft cotton fick idag bytas ut mot Oriental amber. Båda doftar mumma. På Indiska pågår just nu en megarea men 50% på pryttlar som redan va på nedsänkta med 50%, go nuts!





Männen i mitt liv.

Fy vilken värdelös dag det vart idag, låg i sängen till halv 4, duscha och diska och nu är klockan halv 6 men jag väntar på att mina favorit män ska trilla innanför dörren så jag kan få pyssla om dom med lite spagetti och köttfärssås. Tycker om att få ta hand om dom. Pappsen och Hjärter S, alla män jag behöver.

Hoppas ni har en mer värdefull måndag än jag och ta hand om varandra!

Nu blir jag säkert kär i dig, pinsamt jävla kär i dig.

Ibland (allt för sällan) hittar man ett sånt djävulskt bra band/låt så man spelar tills öronen blöder.
Nu har det hänt, för ett par månader sedan trilla jag över Den Svenska Björnstammen och vart så tagen att jag måste hitta på nya obefintliga ord för att kunna beskriva hur sinnesbra det är.

Såg nu att dom ska ha en turné i vår och så säker som att jag är född som flicka så kommer jag att vallfärda hem till Eskilstuna den 2 mars för att se grabbarna, ett måste om jag så får gå själv.

Svalkar Vinden - Kärlekens matadorer - Vart jag mig i världen vänder




Hur man umgås 2012.

Älskar att umgås utan att behöva säga ett ord till varandra.
Att sitta i samma soffa, han framför tvspelet och jag med datan på magen.
Ett drink på bordet, lagom många ljus som ger stämning.
I öronpluggarna ljuder ljuva toner från Den svenska björnstammen, genier för övrigt.
Han sitter där och bara ser fin ut, tänk att han älskar mig mig mig.

Vi säger inte ett ord till varandra men det gör inget för vi njuter av varandras sällskap ändå.
Kl 20.00 har vi en filmdejt, vi ska se Happy feet.
Jag och min fina hjärter S.

En stycke björnkön.



Ny mysse, 30 spänn på H&M's rea, kap!

Ricinolja för håret del 1.

Tänkte göra som så många andra, nämligen pröva ricinolja i håret med hopp om att jag till sommaren 2012 ska ha en man som självaste Rapunzel. Klippte nyss av mig en bra bit, det fräscha håret som blev kvar jublade av lycka och gjorde vågen i dagar efter. Så nu när dom tuggummiliknande längderna är ett minne blott vill jag nu skaffa mig en frisk lång frippa istället. Med två veckors mellanrum slänger jag sedan upp en nytagen bild.
Wish me luck!



Bild tagen den 28e December så den 11 Januari kommer del 2, håll ut och håll tummarna :)





RSS 2.0